Green Star, Pol Star nebo Mehrzweckreiniger?

28. 10. 2024, 01:17

Čištění interiéru auta je mnohem víc než jen estetická záležitost. Je to způsob, jak zajistit, že se Ty nebo Tvůj zákazník, ve svém vozidle cítíš pohodlně a zdravě. Existuje široká škála produktů, které můžeš použít, ale dnes se zaměříme na tři klíčové čističe od Koch-Chemie: Pol Star, Green Star a Mehrzweckreiniger (MZR). Každý z těchto produktů má své specifické vlastnosti a použití, a je důležité vědět, kdy a jak je správně použít.



Často se na prodejně setkávám s tím, že lidé si jdou pro nějaký čistič do interiéru. Někdy jdou lidi celkem na "jistotu" a chtějí Green Star. V mnoha případech je to Pol Star. V tom by nebylo nic neobvyklého, pokud by ale lidi věděli, jak, kdy a v jakých případech tyto přípravky správně použít. V tom právě vidím nedostatek vědomostí u naších zákazníků. Pojďme si to tedy jednou a navždy vysvětlit. 

Není to tak dávno, kdy k nám přišel na prodejnu zákazník s tím, že potřebuje Pol Star, a že tím čistí všechno. Nejen textil, kůži a alcantaru, ale i zádveří, plasty a přístrojovou desku. Zákazník moc nechtěl pochopit, že dělá něco špatně. Pol Star přeci není určen na čištění zádveří. Jednoduše nemá to správné složení, aby odstranil tyto silnější nečistoty. Mnoho lidí zase chce používat Green Star na čištění interiéru a to je taky špatně! Na Mehrzweckreiniger lidi tak trochu zapomínají.

Jedna z věcí, která mě obšas pobaví je, že lidi ani neumí vyslovit Mehrzweckreinger :) Možná proto se po něm nikdo neschání :)
Chápu, ne každý se učil Německy. Já jsem se Němčinu učil 7 let a pak ji i používal, takže něco málo umím. Když ale slyším, jak MZR lidi komolí, tak mi to rve uši, prostě toto nemohu jen tak přejít, sorry :)
Takže, MZR, tedy Mehrzweckreiniger se čte správně [: mércvekrajnigr :]. "Mehr" znamená Více. "Zweck" je účel. "Reiniger" znamená čistič. Němčina je známá svámi složeninami slov - Mehrzweckreiniger. Takže v doslovném překladu je to více účelový čistič.

Tak to bychom měli překladatelskou vsuvku a jdeme na to důležitější. 


Koch-Chemie Green Star: Výkonný, ale opatrně v interiéru

Green Star je silný alkalický čistič, který je primárně určen pro vnější čištění vozidel. Mnoho lidí si myslí, že ho mohou použít i v interiéru, ale tady je potřeba trochu opatrnosti. Green Star je skvělý pro odstraňování mastnoty a těžkých nečistot, což ho činí ideálním pro motorové prostory nebo podvozky a karosérie. Pokud ho chceš použít v interiéru, omez jeho použití na lokální čištění opravdu odolných skvrn na textilu, kde budeš moci následně důkladně opláchnout zbytky čističe.

Můžeš jej použít i na čištění zádvěří, kde si hravě poradí s dlouho neřešenými nečistotmi.

Používání Green Staru v interiéru vyžaduje opatrnost, protože jeho silné složení by mohlo poškodit citlivé povrchy.

V zásadě bych Green Star v interiéru, až na pár výjimek, ani asi vůbec nepoužíval.

Green Star je vhodný zejména na předymtí vozu, na odstranění mastnot a i zbytků zaschlého hmyzu z laku. Obsahuje jiná činidla, která si mají poradit s jinými nečistotmi, než jaké najdeš v interiéru auta. Green star tedy vlastně na čištění interiéru vůbec nepotřebuješ!

KOUPIT KOCH GREEN STAR


Koch-Chemie Pol Star: Expert na textil a kůži

Pol Star je čistič, který by neměl chybět v arzenálu žádného detailera. Je speciálně navržen pro čištění textilu, kůže a alcantary, což jsou materiály, které vyžadují šetrnou, ale účinnou péči. Pol Star obsahuje tenzidy, což jsou látky, které snižují povrchové napětí a umožňují čističi lépe rozpouštět a odstranit nečistoty. Tento čistič nejen odstraní špínu, ale také ošetří povrchy, které čistíš, díky své impregnaci. Tato impregnace pomáhá chránit materiály před dalším znečištěním a prodlužuje jejich životnost.

Použití Pol Staru je poměrně jednoduché. Aplikuj ho na znečištěný povrch, ideálně pomocí rozprašovače a nech čistič chvíli působit, aby mohl rozpustit nečistoty, a poté pomocí kartáče nebo scrub padu povrch vyčisti. Pro důkladnější čištění můžeš na textil použít tepovač, který pomůže odstranit i zbytky vody a čističe.

KOUPIT KOCH POL STAR


Koch-Chemie Mehrzweckreiniger: Univerzální řešení pro interiér

Pokud hledáš čistič, který zvládne většinu úkolů v interiéru, MZR je tím pravým pomocníkem. Tento víceúčelový čistič je navržen tak, aby efektivně odstraňoval běžnou špínu i odolnější skvrny z různých povrchů, včetně plastů, koberců a čalounění. Jeho složení obsahuje speciální čistící složky, které pronikají do nečistot a uvolňují je, což umožňuje snadné čištění a následné setření.

Mehrzweckreiniger je ideální pro rychlé osvěžení interiéru. Nastříkej ho na povrch, který potřebuješ vyčistit, a poté otři mikrovláknovou utěrkou. Pro silnější nečistoty použij detailingový štetec, kartáč nebo Scrub Pad. Tento čistič je navržen tak, aby nepoškozoval citlivé povrchy, takže ho můžeš bez obav použít na většinu materiálů v interiéru tvého auta.

Dle výrobce je určen i na čištění kůže. V tomto případě bych jej použil jen na opravdu znečištěnou kůži. Jako čistič na kůži bych spíš volil Pol Star a případně jej naředil v menším poměru. Pol Star má navíc v sobě i impregnaci, takže pak ani nemusíš kůži vyživit.

KOUPIT KOCH MEHRZWECKREINIGER

Srovnání a doporučení pro konkrétní použití

Je důležité mít jasno v tom, kdy a kde použít jednotlivé čističe, aby ses vyhnul možnému poškození materiálů a dosáhl nejlepších výsledků.



Pol Star:
Nejlepší volba pro textil, kůži a alcantaru. Díky impregnaci chrání materiály a udržuje je v nejlepší kondici.
Je zcela bezpečný i na čištění stropnice.
KOUPIT KOCH POL STAR

 


Mehrzweckreiniger:
Skvělý univerzální čistič pro celý interiér. Vhodný pro plasty, koberce a běžné skvrny.
Je to vlastně takové APC-čko na všechny povrchy a materiály v interiéru auta.
KOUPIT KOCH MEHRZWECKREINIGER

 


Green Star:
Používat v interiéru s velkou opatrností, ideální pro silné znečištění venku nebo lokálně v interiéru na mastné skvrny.
Je určen spíše do exteriéru, tak na to mysli!
KOUPIT KOCH GREEN STAR


Nástroje pro efektivní čištění

Kromě správného výběru čističe je také důležité mít po ruce vhodné nástroje. Mikrovláknové utěrky jsou skvělé pro stírání zbytků čističe a nečistot, protože jsou jemné a nezanechávají šmouhy. Pro textilní povrchy a koberce můžeš použít kartáče s měkkými štětinami, které pomohou uvolnit nečistoty z vláken. Tepovač je užitečný pro odstranění vlhkosti po čištění, což je důležité, aby se zabránilo vzniku plísní.

Teď, když znáš rozdíly mezi těmito čističi a víš, jak je správně použít, můžeš s jistotou přistoupit k čištění svého nebo zákazníkova vozu.

V naší detailingové garáži v Pardubicích k čištění interiérů používáme také koch-chemii, tedy Mehrzweckreiniger a Pol Star. MZR většinou ředíme 1:10, používáme jej na všechno, na čištění plastů, ale i na čištění sedaček a koberců. Je zkrátka silnější než Pol Star, ten používáme na citlivější povrchy, hlavně na čištění stropnice.

 

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Pro základní funkce, příjemné nakupování, analytické účely a případně i pro reklamní účely využíváme soubory cookies.

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím